Ayurveda


Ayurveda betekent letterlijk “kennis van het leven” en bestaat al ruim 5000 jaar. Het wordt vooral toegepast in India. In het Westen wint deze traditie steeds meer aan populariteit. Het staat voor een juiste balans tussen lichaam en geest. Volgens de Ayurvedische filosofie is het vergeten van onze ware aard de oorspronkelijke oorzaak van ziekte. Ziekte wordt dan ook gezien als een disbalans.

Door voeding, gebruik van verzorgingsproducten en onze manier van leven krijgen we ongemerkt stoffen binnen die schadelijk zijn en een disbalans kunnen veroorzaken. Doel van de Ayurveda is om de gehele individu te behandelen en de oorzaak van een disbalans op te sporen. Dit in tegenstelling tot de westerse geneeskunde waarbij veelal het symptoom van een opgetreden disbalans wordt bestreden. De constitutie van ieder mens is volgens de Ayurveda opgebouwd uit een samenstelling van drie dosha’s namelijk: Vata, Pitta en Kapha. Hier is de test en ontdekt jou type!

Niemand is hetzelfde dus waarom zou iedereen hetzelfde algemene advies moeten krijgen? Je bent uniek en Ayurveda biedt specifieke tips hoe je lichamelijk en emotioneel gezond kunt blijven. Zodra je weet welke dosha bij jou dominant is, ben je in staat om voedsel, activiteiten, leefstijl en behandelingen te kiezen die voor jou persoonlijk geschikt zijn. 

Kom je langs voor een Ayurvedische massage dan kun je hier alvast de test maken. Mocht je er niet helemaal uit komen, neem deze dan mee op je afspraak die je hier kan maken.